dissabte, 2 d’agost de 2008

Ciutadà Fainé


Amb aquesta evocació a la famosa pel·lícula d'Orson Wells, em confesso públicament (tot el públicament que pot ser el meu blog...) com un admirador del sr. Isidre Fainé. Admiració per la seva astúcia com a gestor i estratega, el que no vol dir que combregui amb els seus posicionaments polítics o ideològics (a alguna gent segur que li costarà d'entendre això). Hi ha gent que es fixarà més en referents per la seva filantropia, humanitat o bellesa. El meu esperit maquiavèlic em porta a quedar intel·lectualment embadalit davant de personatges com Alfredo Pérez Rubalcaba, Isidre Fainé o la mateixa família Corleone (no és irònica aquesta última referència, sóc un gran fan dels tres 'Padrinos'). No els votaria mai com a Presidents de la Generalitat, però això no treu que pugui admirar les seves grans habilitats gestores.

El que m'ha fet consolidar a Isidre Fainé en el meu particular 'Hall of Fame' és la notícia que he llegit avui mateix al diari AVUI: 'La Caixa ha obert 66 centres d'empresa durant el primer semestre de l'any 2008'. En un escenari on l'endeutament familiar ja està esgotat, hi ha escassetat de crèdit i una creixent desacceleració econòmica, aquest moviment el trobo molt encertat. Especialment, en un mercat com el català, en el qual es trobava a faltar una entitat financera més pròxima a les pimes. Hi ho fa aprofitant el 'saber fer' del seu nou Director General, Joan Maria Nin, que ve d'una de les entitats que més ha excel·lit en els últims anys en el suport i proximitat a l'empresa catalana (Banc Sabadell). Estic convençut, com ho està el Sr Fainé, que aquesta és una aposta guanyadora: les empreses buscaran proximitat en una època com en la que entrem, en la que necessitaran molta confiança, molt suport a través d'una atenció més personalitzada - com la que va aconseguir amb els particulars amb els milers d'oficines que té per tot el territori -. Després d'aquest període de recessió, l'èxit d'aquesta operació pot consolidar a llarg termini la Caixa no només com l'entitat de la majoria de catalans, sinó com l'entitat de les seves petites i mitjanes empreses.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Coincideixo amb l'Albert, es tracta d'una aposta , sinó guanyadora, sí profundament necessària en una situació de mercat com l'actual. És justament en aquestes circumstàncies on es mostren els esperits realment emprenedors, la qual cosa es alhora aplicable a en Fainé, per aquesta decisió, però també a tots aquells (i aquelles) que requereixin els serveis d'aquests 66 centres d'empreses. A l'un i als altres: molts èxits! Els necessitarem tots, de ben segur.

Miquel Mateu