dijous, 8 de gener de 2009

Réquiem per un nou finançament


Aquesta nit Telecinco desvelarà una de les grans incògnites d'aquesta gran sèrie que segueixen 1 de cada 4 catalans. Aconseguirà el Duque salvar-se de l'amenaça dels qui volen fer-li pagar la traició que ha comès per amor ? Una gran paròdia del futur pròxim de les negociacions per aconseguir un nou finançament. Paròdia extravagant? potser si, però precisament per això divertida i gràfica.
Per als profans que no pertanyin a aquest selecte grup de catalans que hem seguit la sèrie, els posaré ràpidament al dia. El Duque, protagonista-narcotraficant-guaperes, cau perdudament enamorat d'una virginal joveneta a l'estil Candy Candy (Catalina o Cata para las amigas) i per aconseguir el seu amor ha de sortir del sòrdid món del crim organitzat. Per aconseguir-ho col·labora amb la polícia i traeix als seus socis i companys. Telecinco sembla que té preparats dos finals diferents: en un d'ells acaben matant el Duque a mans de la Cata i en l'altra donen una sortida airosa a la redempció i al triomf d'un amor que semblava impossible.
Ens permetran gaudir d'un final a l'americana per aquells que hem disfrutat furtivament de les empalagoses pel·licules de Meg Ryan o tendiran per un drama que, per altra banda, s'acosta més a la vida real ? A hores d'ara Zapatero controla aquesta gran telesèrie que és la negociació per un nou finançament: farà possible un final feliç i concedirà a Catalunya un increment de recursos que ho faci possible ? O bé sortirà a matar i posarà entre l'espasa i la paret el nostre particular Duque Puigcercós ? Molts independentistes i catalanistes de pedra picada som avui com la Cata i patim per aquest Duque en el qual hem dipositat la confiança. Patim perquè sabem que no és fàcil negociar amb professionals del crim i que és molt difícil 'estar a missa i repicant'. Sabem, en definitiva que, Sin tetas no hay paraíso.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

molt bó la comparativa, felicitas

tornaserrallonga ha dit...

estic d'acord, molt bó i crec que la reflexió pel puigcercós important

Anònim ha dit...

Ja sabia jo que aquest final acabaria com el "Rosari de l'Aurora" si tractar amb professionals del crim sempre toca perdre als que menys s'ho mereixen. Pobre Duque....esperem que la realitat superi la ficció i per contra al desenllaç de la sèrie, tinguem un millor finançament....però tractant amb en ZP .....no em sorpendria res...

(Companion battle)